Kraj kakav niko nije očekivao! "Hvala ti, Zvezdo..."
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport©

gotovo je

Kraj kakav niko nije očekivao! "Hvala ti, Zvezdo..."

Emotivna poruka miljenika Delija

Objavljeno: 16:18h

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Bili Beron, zvanično je objavio kraj karijere.

Sjajni šuter je podelio emotivno oproštajno pismo na Instagramu.

- Nikada nije lako da prestaneš da juriš nešto, posebno kada to nešto radiš ceo život. Odrastao sam u svlačionici, zaljubio sam se u igru tako što sam bio sa timovima koje je trenirao moj otac. Iskusio se sve emocije i loše i dobre koje nosi ovaj sport i to mi je dalo ludu opsesiju košarkom od kad sam bio klica. Mama me je vozila na sve utakmice i treninge. Bila je tu za mene 24/7 kako bismo bili tamo gde treba da budemo. Moj brat je bio moj idol i moj protivnik. Postavio je cilj da postanem igrač kakav sam postao i gurao je da budem bolji kroz njegov uspeh. Moja supruga je odlučila da mi se pridruži na ovom ludom putovanju oko sve i podržavala me je na svakom koraku. Kada mi je bio potreban neko da se oslonim na njega, ona je uvek bila tu i borila se sa mojim frustracijama, stresovima i anksioznošću koje profesionalni sport donosi. Zajedno, taj tim me je vodio u 37 zemalja za 10 godina profesionalne karijere - napisao je Beron.

Bili Beron
Bili Beronfoto: Emilija Jovanović

Otkrio je da je prošao "pakao" u poslednje vreme.

- Nažalost, prošle godine morao sam da se borim sa ružnom stranom ove igre. Ono što sam ja doživeo, ne želim nikome. Borio sam se da se vratim bolji nego ranije. Osećamo sam iznutra da imam još nekoliko dobrih godina, ali sam ubrzo saznao da to neće biti slučaj. Nije se završilo kako sam zamišljao, ali sedim ovde i pišem ovo frustriran ožiljcima koji su mi ostali, ali sam ekstremno zahvalan što sam došao do ovde. Od Oleana i Njujorka do Šangaja i 35 zemalja između, bila je sjajna vožnja - jasan je Bili.

Zatim se obratio klubovima za koje igrao, a posebno se zahvalio Crvenoj zvezdi.

- Hvala svim trenerima koje sam imao. Hvala Bišopu Hendrikenu i akademiji Vorčester, hvala Kanisijus koledžu. Hvala Lijetvusu Ritasu, Šarlroi, Mursiji i Eskišehiru. Hvala ti Crvena zvezdo što si mi dala košarkaško iskustvo kakvo sam samo mogao da sanjam i što ste mi dali priliku da igram pred najboljim navijačima na svetu. Hvala Zenitu i Ćaviju Paskvalu posebno što me je promenio. Hvala gospodinu Armaniju što mi je dao šansu da dođem u Italiju i hvala Šangaj Šarksima što su mi dali poslednju šansu. Hvala ti Miško što si mi bio agent i što si mi dao mogućnost da igram na ovako visokom levelu. Hvala ti Val, mama, tata i Džimi. Hvala ti košarko - zaključio je Bili Beron.

Bonus video:

06:43

Izjave Crvena zvezda pred Baskoniju

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.